Overslaan en naar de inhoud gaan

Oma's moppen

Jantje komt bij zijn oma binnen en vraagt: “Oma, bent u van karton?” “Nee”, zegt oma verbaasd. “Hoezo?” “Nou, papa zegt altijd voordat we naar u toe gaan: ‘Sjonge, moeten we weer naar die ouwe doos!’”

 

 

Een jonge man merkt in een supermarkt op dat een klein oud dametje maar om hem heen hangt. Als hij stilstaat, staat zij ook stil en ze bekijkt hem voortdurend. Tenslotte spreekt ze hem aan. “Ik hoop dat ik je niet lastig val, maar je lijkt zo ontzettend op mijn overleden zoon.” Hij antwoordt: “Het geeft niet.” “Ik weet dat het gek is, maar zou je, als ik de winkel verlaat tegen me willen zeggen: “Dag mam”? Je zou me zo gelukkig maken.” Ze gaat de winkel uit en als ze langs de kassa loopt, roept de man: “Dag mam.” Het oude dametje zwaait en lacht naar hem. Blij dat ie haar een pleziertje kon doen, gaat hij zijn boodschappen afrekenen. “Dat is € 121.85,” zegt de juffrouw aan de kassa. “Hoe kan dat nou zoveel zijn, ik had maar 5 dingen..” Cassière: “Ja, maar uw moeder zei dat u haar boodschappen ook zou afrekenen.”

 

 

Oma is 100 jaar geworden. Bij die gelegenheid komt natuurlijk de burgemeester op bezoek. “U leeft nu al honderd jaar,” zegt hij. “Wat is er, in die honderd jaar nu de grootste verandering in uw leven geweest?” Zonder een seconde na te denken, zegt oma: “De dokter!” “De dokter?” vraagt de burgemeester verbaasd. “Ja,” zegt oma “toen ik 20 jaar was” zei de dokter “helemaal uitkleden en ga maar liggen.” Toen ik 40 jaar was, zei de dokter: “Bloesje uit en ga maar zitten.” En sinds ik 80 jaar ben, zegt de dokter: “Steek je tong uit en blijf maar staan!”

 

 

 

Jantje gaat bij oma en opa logeren in de vakantie. Als hij moet plassen roept hij oma en zegt;” Ik moet piesen oma” . “Maar Jantje”, zegt oma, “dat is niet zo netjes zoals jij dat zegt.” “Ja, maar ik moet zo nodig piesen oma” “Laten we afspreken dat je vanaf nu fluiten zegt in plaats van piesen.” Als Jantje ‘s nachts wakker wordt door een nare droom mag hij van opa in het bed van opa en oma komen liggen. Na een tijdje stoot hij opa aan en zegt hij dat hij nodig moet fluiten. “Maar Jantje”, zegt opa, “dat kan toch niet midden in de nacht, zo wordt oma nog wakker!” “Maar opa, ik moet echt heel nodig fluiten!” “Nou vooruit dan maar”, zegt opa. “Doe het dan maar even heel zachtjes in mijn oor.”

 

Oma heeft zin in een ijsje. Opa biedt heel lief aan om dat te halen. Wat voor ijsje ze dan wil. “Een bolletje vanille, chocolade en aardbei. Zal ik het even opschrijven?” vraagt ze lief.  Nee, hoeft echt niet. “Echt niet?” “Nee, echt niet.” Hij hield bij hoog en bij laag vol dat hij dat heus nog wel kon onthouden.  Komt ie terug met 2 zakken patat.  Foetert oma: “Zie je nou wel! Ben je toch nog de mayonaise vergeten!”

 

Oma ziet het lage cijfer dat haar kleinzoon voor geschiedenis heeft gehaald. "Toen ik nog jong was, had ik altijd een hoog cijfer voor geschiedenis", bromt zij. "Dat zal best, oma, maar in die tijd was er ook nog veel minder geschiedenis!"

 

Mijn oma is net een dagblad", zegt Peter tegen Hans."Hoezo, vertelt ze dan zoveel nieuwtjes? "Dat niet, maar ze verschijnt dagelijks!"

 

Pietje gaat bij oma logeren en moet gapen waarop oma zegt: "je moet je hand voor je mond doen als je gaapt." Pietje: "Ik niet oma, ik heb geen gebit die eruit kan vallen!"

 

Jantje ziet 2 euro op de grond liggen en vraagt aan oma: "oma, mag ik dat oprapen?" Oma zegt: "Nee jantje, alles wat op de grond ligt is vuil!" Jantje ziet 10 euro liggen en vraagt weer: "Oma, mag ik dat oprapen?" Oma zegt weer: "Nee jantje, want alles wat op de grond ligt is vuil!"  Oma valt in de gracht en vraagt jantje: "Raap mij eens vlug op!" Jantje zegt:  "Nee, want alles wat op de grond ligt is vuil!"

 

Iedere zondagmorgen nam opa zijn 7 jarige kleindochter mee uit in de auto om de band tussen opa en kleinkind levendig te houden, dus ging hij samen met zijn kleindochter in de auto op pad. Tot op een zondag opa zich vreselijk voelde van een verkoudheid en liever in bed bleef liggen.  Gelukkig kwam oma met het idee om daarvoor de plaats van opa in te nemen die dag en zei: ''Ik neem onze kleindochter vandaag wel mee uit met de auto, blijf jij maar liggen en ziek jij maar even uit in je bed!''  Toen ze weer terug waren van de autorit, rende het meisje opgewonden de trap op om te kijken hoe het met opa ging. " En, was het leuk in de auto met oma vandaag?" vroeg opa.  " Ja, geweldig leuk!" antwoordde het meisje "en weet je wat opa ? We zijn vandaag niet een klootzak, blinde oen, zondagsrijder, amateur, kuttenkop, droplul, ouwe zak, mietje, sukkel, stomme huppeltrut of wegpiraat op de weg tegengekomen... Fijn hè, opa?"

Oma's ijs is heel gemakkelijk te vinden!

Kijk maar op het plannetje.

Rode Kruislaan 28

3960 Bree